Dynaudio

Case

Rådgivning

Nyt udsugningsanlæg med varmegenvinding giver stor gevinst

Højtalerproducenten Dynaudio har etableret et nyt spånudsugnings- og lakeringsanlæg der anvender varmegenvinding, så den brugte indeluft opvarmer den friske, men køligere udeluft.

I forbindelse med at Dynaudio flyttede sin produktion af højtalerkabinetter til Skanderborg, blev der etableret et nyt spånudsugningsanlæg og udsugning fra lakeringsanlæg.

Produktionen hos Dynaudio kræver en kontinuerlig drift af anlæggene, da produktionen kører op mod 70 timer om ugen. Således var potentialet for energibesparelser stort.

»Vi stod med muligheden for at få et stort tilskud, da der var en betydelig besparelse ved at etablere et nyt energioptimeret anlæg. Nordic Green Solutions har beregnet besparelsespotentialet og tilskudsmulighederne ved at vælge et energioptimeret anlæg frem for et anlæg af dagens standard. Regnestykket var så favorabelt, at vi besluttede at etablere et helt nyt udsugningsanlæg,« fortæller Stine Leander Lund, projektleder hos Dynaudio.

Når den varme luft i det nye anlæg suges ud af bygningen, sendes luften forbi en krydsveksler, som varmer den køligere udeluft op, inden den sendes ind i bygningen. Processen har en virkningsgrad på 70-80 procent.

»I dag bruger vi kun omkring en tredjedel af elforbruget på den nye fabrik i Skanderborg sammenlignet med den tidligere produktion i Vejle – men har samme produktionskapacitet«.

»Det var vores andet projekt med Nordic Green Solutions som partner, og hele forløbet er gået meget smertefrit i forhold til vores samarbejde. Vi er meget glade for deres screeningskoncept, hvor vi uden beregning får en rapport, som angiver besparelsespotentialet og tilskuddets størrelse. Det er et godt grundlag at beslutte sig ud fra, og indtil nu har deres beregninger holdt stik,« siger Morten Falk Larsen, Production Engineer hos Dynaudio.

Vil du også spare på energiudgifterne og opnå en grønnere drift?

Det er dyrt at bruge unødvendig energi – både for klimaet og din virksomheds økonomi. Læs mere om hvordan vi kan hjælpe dig med at lave en uvildig vurdering af din virksomheds optimeringspotentiale.

Book et møde

Vi sidder klar til at aftale et uforpligtende møde med dig, hvor du kan høre mere om vores tekniske og grønne tilgang.

Ring nu på (+45) 27 59 66 85
eller kbh@ngs.dk

Kristian Bloch-Hansen
Sales Engineer

Få grønne nyheder?

Indtast din e-mail nedenfor

Vil du vide mere?

Kontakt os