Espergærde gymnasium

Case

Rådgivning

Gymnasium styrker grøn profil med varmepumper

Espergærde Gymnasium har opnået en CO2-reduktion og et stort økonomisk tilskud ved at skifte fra gaskedler til varmepumper – med hjælp fra Nordic Green Solutions.

Opvarmningen af Espergærde Gymnasiums 10.200 kvadratmeter og gymnasiets varme vand er tidligere sket med gaskedler. Men i dag står varmepumper for de opgaver, og det har medført en betydelig reduktion i både energiforbruget og gymnasiets CO2-udledning.

Da gymnasiet havde fået et tilbud fra en leverandør af varmepumper, blev Nordic Green Solutions bedt om at kontrollere de energimæssige og økonomiske forudsætninger for udskiftningen af gaskedler med varmepumper.
»Nordic Green Solutions’ beregninger bekræftede, at det var en god beslutning og investering, og den store energibesparelse er forudsætningen for det tilskud, der er ydet til vores investering,« siger Henrik Arbo-Bæhr.

»Vi har fået en professionel betjening af Nordic Green Solutions. Ud over processen med at gennemregne projektets energimæssige forudsætninger har de løst opgaven med på vores vegne at søge om tilskud til investeringen i varmepumper. Det er foregået fuldstændig som aftalt, og beregningerne har her efter godt et års drift af varmepumperne vist sig at holde stik. Så vi er meget tilfredse med resultatet og glade for, at vi har fået styrket skolens grønne profil,« siger Henrik Arbo-Bæhr.

»Vi har et ønske om hele tiden at styrke vores grønne profil, blandt andet ved at nedbringe vores CO2-udledning, og med varmepumper som erstatning for gaskedler har vi opnået en årlig energibesparelse på 712.000 kWh foruden en CO2-reduktion,« siger vicerektor Henrik Arbo-Bæhr.

Vil du også spare på energiudgifterne og opnå en grønnere drift?

Det er dyrt at bruge unødvendig energi – både for klimaet og din virksomheds økonomi. Læs mere om hvordan vi kan hjælpe dig med at lave en uvildig vurdering af din virksomheds optimeringspotentiale.

Book et møde

Vi sidder klar til at aftale et uforpligtende møde med dig, hvor du kan høre mere om vores tekniske og grønne tilgang.

Ring nu på (+45) 27 59 66 85
eller kbh@ngs.dk

Kristian Bloch-Hansen
Sales Engineer

Få grønne nyheder?

Indtast din e-mail nedenfor

Vil du vide mere?

Kontakt os