Software til dit klimaregnskab

Climanaut

Gennem årsregnskaber har revisorer adgang til de fleste data, som bruges til at udarbejde klimaregnskaber og opfylde årsregnskabslovens §99a. Men for mange revisorer er det tidskrævende at skulle transformere data og forbrugstal til et overskueligt klimaregnskab. Derfor har vi udviklet Climanaut ®

Climanaut er et online regnskabssystem til beregning af virksomheders CO2e-udledninger på scope 1 og 2 samt data til årsregnskabslovens §99a. Systemet anvender den anerkendte, internationale standard Greenhouse Gas Protocol. Med få klik fra revisor og den rette data, opstiller Climanaut automatisk et klimaregnskab, der er klar til brug.

Climanaut - online regnskabssystem

Tanken bag Climanaut ®

Missionen med Climanaut® er at gøre opstillingen af et klimaregnskab enkel, retvisende og klar til en erklæring. Det gør vi ved at digitalisere og automatisere processen mest muligt. Det bør nemlig ikke være svært at lave et klimaregnskab, som er struktureret iht. GHG-protokollen og alle oplysningerne efter årsregnskabslovens §99a. Og det er det heldigvis ikke, når revisor kan benytte et gennemtestet onlinesystem som Climanaut®.

Sådan laver revisor klimaregnskaber med Climanaut®

Revisor har i forvejen virksomhedens data samlet, når årsrapporten skal laves. Derfor giver det god mening, at revisor udarbejder et klimaregnskab i forlængelse af årsrapporten.

Selve udarbejdelsen af klimaregnskabet foregår i 4 simple trin, hvor slutresultatet er et klimaregnskab opstillet i henhold til GHG-protokollen med formål, afgrænsninger og metode samt nøgletal. Onlinesystemet Climanaut understøtter revisor gennem hele processen med tjeklister, skabeloner og vedledninger, så det er nemt at gå til.

1
Afgrænsning

Første skridt på vejen til et klimaregnskab er at kortlægge virksomhedens forskellige udledninger, som skal indgå i klimaregnskabet.

2
Fremfinde data

Når der er overblik over virksomhedens forskellige udledninger, skal den data, der danner grundlag for klimaregnskabet, findes frem. I årsopgørelsen finder revisor langt de fleste data, der er brug for, som f.eks. forbrug af varme og el.

3
Udarbejdelse af klimaregnskab

Når de forskellige data er indtastet i onlinesystemet Climanaut®, danner systemet automatisk CO2e-udledninger fordelt på scope 1 og 2. Metode, afgrænsninger, principper og handleplan laves efter skabeloner.

4
Kvalitetssikring

Til slut gennemgås klimaregnskabet af en rådgiver hos Nordic Green Solutions, som sikrer, at der er anvendt den korrekte inputdata.

 

Fra data til handling

At få overblik over sin virksomheds CO2e-udledninger er første skridt på vejen til en grønnere fremtid. Næste skridt er at omsætte den viden, som klimaregnskabet giver, til handling.

For mange virksomheder kræver den en professionel, hjælpende hånd at opstille målsætninger og lave en overordnet handlingsplan for virksomhedens grønne omstilling. Derfor er det muligt at kombinere klimaregnskabet fra Climanaut med rådgivning fra eksperter i grønne optimeringstiltag, som kan sikre, at virksomheden arbejder målrettet med at nedbringe klimaftrykket.

Kom i gang nu

Er du revisor, som ønsker at benytte Climanaut til at udarbejde klimaregnskaber for dine kunder? Eller er du virksomhed, som ønsker at få udarbejdet et klimaregnskab – evt. med hjælp fra din revisor?

Vi er klar til at hjælpe dig uanset. Brug kontaktformularen eller kontakt en af vores medarbejdere direkte.

Book et møde

Vi sidder klar til at aftale et uforpligtende møde hos dig, hvor du kan høre mere om vores tekniske og grønne tilgang.

Ring nu på (+45) 28 11 15 36
eller jet@ngs.dk

Jens Thomsen
Consultant – Sustainability Solutions

Få grønne nyheder?

Indtast din e-mail nedenfor

Vil du vide mere?

Kontakt os