Energitilskud

Energitilskud

Vidste du, at du kan få tilskud til at spare energi? Det kan du. Med Energistyrelsens erhvervspulje får virksomheder mulighed for at søge energitilskud til investering i grønne projekter.

Når grøn omstilling bliver til grøn indstilling bliver det til god forretning – men kun hvis det gribes an på den rigtige måde. Vi hjælper dig med at søge midler, så du kan få sat skub i din grønne agenda.

Med Energistyrelsens erhvervspulje kan din virksomhed søge energitilskud til investeringer i energioptimering. Formålet med puljen er at styrke virksomhedens konkurrenceevne og samtidigt bidrage til at reducere Danmarks CO2-udledning. Det skal nemlig kunne betale sig at investere i en grønnere fremtid.

1
Kan du søge tilskud?

Erhvervspuljen er målrettet private produktions-, handels- og servicevirksomheder, og din virksomhed kan søge forskellige tilskud til energibesparende tiltag. Det gælder for f.eks. udskiftning af varmepumpe, udskiftning af lys til LED, etablering af varmegenvinding eller energioptimering af procesanlæg.

Det kan være svært at finde hoved og hale i alle mulighederne. Det ved vi alt om. Vi rådgiver gerne om dine muligheder, så du får den rigtige løsning.

2
Hvor meget kan du få i tilskud?

Du kan få dækket op til 50% af investeringen til energibesparende tiltag. Tilskuddets størrelse afhænger bl.a. af:

  • Sparede kWh: Man kan maks. få 7 øre i tilskud pr. sparet kWh pr. år over energisparetiltagets levetid. Det betyder som udgangspunkt, at projekter med en levetid på 8-10 år kan opnå tilskud på 48-58 øre/kWh.
  • Størrelsen af investeringen : Tilskuddet må kun dække en procentdel (30- 50 %) af omkostningerne til energioptimering (inkl. honorar til energirådgiver).
  • Virksomhedens størrelse: Den maksimale støtteprocent afhænger af virksomhedens størrelse.

Et projekt kan maksimalt få tilskud svarende til 15. mio. euro.

3
Hvornår kan du søge tilskud?

Erhvervspuljen er åben flere gange om året.

Her kan du se datoerne for ansøgningsrunderne i 2022:

  • 4. januar – 18. januar
  • 15. februar – 1. marts
  • 29. marts – 12. april
  • 31. maj – 14. juni
  • 30. august – 13. september
4
Klar til at gå fra grøn til grønnere?

Ansøgningsprocessen kan være krævende, så en energirådgiver er god at have i baghånden til at lokalisere de rette energioptimeringsprojekter, udarbejde dokumentation til ansøgningen samt implementering af projekterne.

Hos Nordic Green Solutions står vi klar til at hjælpe med at få indblik i, om dit konkrete tiltag er omfattet af ordningen. Som energirådgiver hjælper vi med at øge kvaliteten af projektet forstået på den måde, at vi som uvildig rådgiver både kan hjælpe med at kvalificere tilbuddene og rådgive om, hvilke løsninger der er bedst, samt hvorfor man bør vælge det ene frem for det andet. Vi laver beregningerne og understøtter kunde og leverandør hele vejen igennem.

Book et møde

Book et møde

Vi sidder klar til at aftale et uforpligtende møde hos dig, hvor du kan høre mere om vores tekniske og grønne tilgang.

Ring nu på (+45) 27 59 66 85
eller kbh@ngs.dk

Kristian Bloch-Hansen
Rådgiver, energiingeniør, uvildig ekspert

Kristian Bloch-Hansen

Få grønne nyheder?

Indtast din e-mail nedenfor

Vil du vide mere?

Kontakt os