Energispareprojekter

Energioptimering

Er energiforbruget i din virksomhed optimalt for klimaet og for virksomhedens økonomi? Måske, måske ikke.

At blive grønnere behøver ikke at koste mere. Du behøver heller ikke at starte med de helt store projekter; du kan og må gerne starte i det små.

Det betyder ikke noget for os, om du vil vælger de store eller de små tiltag. Det, som betyder noget for os, er din indstilling.

Energispareprojekter kan reducere driftsomkostninger og optimere både produktion, konkurrenceevne og bundlinje. Det lyder godt. Det er det også.

Hvordan skaber energioptimeringer
værdi i din virksomhed?

Et reduceret klimaaftryk

Dig og din virksomhed har garanteret allerede hørt om FN’s Verdensmål og klimaloven.

Verden er i fuld gang med at blive grønnere, og flere og flere virksomheder går forrest og tager ansvar ved at implementere de rigtige, bæredygtige løsninger – både for dem selv og for klimaet. Her er energioptimeringer en vigtig løftestang til at tydeliggøre handling og reducere overflødigt og dyrt energiforbrug.

En styrket grøn profil

Både dine kunder, leverandører og samarbejdspartnere får mere og mere fokus på, at produkter og ydelser fremstilles med grøn omtanke.

En grøn profil er konkurrencedygtig. Både blandt store og små virksomheder, og både i Danmark og i resten af verden. Energioptimeringer er et oplagt sted at sætte ind for at mindske energispild med tanke på både bæredygtig økonomi og bæredygtigt miljø.

Hvordan implementerer du energioptimeringer?

1
Kortlæg forbrug

Begynd med at få overblik over din virksomheds energiforbrug. F.eks. ventilation, køle- og fryseanlæg, tørreanlæg, lys, pumper, procesvarme, trykluft og rumvarme.

2
Identificer tiltag

Efter kortlægning kan du sætte fokus på dér, hvor din virksomhed kan optimere jeres forbrug, og finde frem til de rette energioptimeringerfor lige netop jeres forretning.

3
Udfør projekter

Det handler ikke kun om at skifte installationer. Det handler også om at inddrage medarbejderne og deres adfærd, som i høj grad kan være med til at reducere omkostninger og spare på energi og udgifter.

Få hjælp til energiledelse
4
Mål og evaluer effekt

Data er vigtigt for grønne tiltag. Med data kan du evaluere og dokumentere din virksomheds indsats, og ved at bruge energistyring kan du nemt udtrække nøgletal på effekterne af jeres tiltag.

5
Kommunikér

Det er ligeledes vigtigt at være åbne om virksomhedens grønne arbejde og effekterne af jeres indsats for energibesparing. Det er en målbar og konkret handling, som understøtter en seriøs og bæredygtig forretningsprofil, der er rustet til fremtidens grønnere markeder i en klimaansvarlig branche.

Book et møde

Vi sidder klar til at aftale et uforpligtende møde hos dig, hvor du kan høre mere om vores tekniske og grønne tilgang.

Ring nu på (+45) 28 11 58 32
eller hmc@ngs.dk

Henning Mejlby Christensen
Rådgiver, maskinmester

Henning Mejlby Christensen

Branchespecifik energioptimering

Din virksomhed bruger sikkert energi i processer og anlæg, som er typiske for din branche. Derfor kan det være en god idé at tage udgangspunkt i virksomhedens branche, når du skal i gang med at energioptimere.

Læs mere om energibesparelser indenfor:

Industri

Energibesparelser i industrien? Ja, tak. Selvom industrien er præget af energitunge processer, produktionsudstyr og -anlæg er det muligt at søsætte grønne projekter, der både er gode for miljøet og bundlinjen. Du behøver ikke at vente på, at nabovirksomheden går i gang.

Case: Indulak
Landbrug

Bruger dit landbrug for meget energi? Måske, måske ikke. Du er måske ikke klar over det. Ved løbende at holde styr og øje med energiforbruget kan du implementere energibesparende tiltag, når det giver mest mening for dig – og du kan sikkert på samme tid spare en hulens masse penge.

Case: Landmand Ole Nannerup
Gartneri

Det er ikke uden omkostninger at drive et gartneri. Specielt ikke, når det kommer til energiforbruget. Men der er sikkert en masse tiltag, du ikke gør i dag, som kan spare dig penge i morgen.

Case: Gartneriet Lammehave
Maritim

Er det muligt at energioptimere indenfor det maritime område? Ja, selvfølgelig, fristes man næsten til at sige. Måske det var på tide at få kigget på energiforbruget? Ja, selvfølgelig, er det det.

Case: GSF
Offentlig

Energioptimering i det offentlige giver også mening. Nedbring CO2-udledningen og bidrag til det store regnskab. Det eneste du ikke skal gøre er at lade være. Vis de andre, hvordan det skal gøres.

Case: Vorbasse Fritidscenter

Søger du professionel rådgivning?

Vores rådgivere har specialiseret sig i energioptimeringer inden for forskellige processer og brancher. Book en gratis energiscreening og få indblik i potentialet for at opnå et grønnere og mere effektivt energiforbrug i din virksomhed.

Få grønne nyheder?

Indtast din e-mail nedenfor

Vil du vide mere?

Kontakt os