Fra kok til maskinmester

Artikel

Kok, soldat, skibskok, matros og nu maskinmester – Anders Kæregaard Sørensen har prøvet lidt af hvert, og han elsker det. Han er nemlig ikke typen, der bryder sig om at sidde på kontor morgen til aften alle ugens dage.

Der skal ske lidt. Men med kone og to små børn var ønsket for Anders at finde en arbejdsplads, der ikke krævede, at han var væk i længere tid ad gangen, så familielivet kunne blive prioriteret. Den balance har han fundet hos Nordic Green Solutions – først som praktikant, og nu som projektleder.

Anders er tilknyttet vores afdeling i Odense, hvor han rådgiver virksomheder om energieffektiviseringer. Og med sin alsidige uddannelsesbaggrund lå det ikke i kortene, at Anders skulle havne lige der. Faktisk var det først halvvejs igennem sin uddannelse som maskinmester, at interessen for at arbejde med energi for alvor satte sig fast. Halvandet år senere er han ikke i tvivl, om at han er havnet det rigtige sted.

Resultater, der gør en forskel

Hos Nordic Green Solutions hjælper vi virksomheder med at reducere deres energiforbrug. Det gør vi ved at hjælpe dem med at få øje på, hvilke tiltag de kan lave for netop at reducere energiforbruget – og dermed også deres udgifter. For Anders er det essentielt, at han er med til at skabe resultater, der gavner virksomhederne – både på det økonomiske og klimamæssige plan.

“Det sjoveste ved jobbet som projektleder er at lave projekter, hvor vi gør en markant forskel. Det primære fokus for de fleste virksomheder er umiddelbart ikke at være grønne, men snarere at drive en rentabel forretning. Men så det jo heldigt, at de to ting hænger sammen”, siger Anders og fortsætter: ”Det er ekstra fedt, når kunden også synes, at projektet er sjovt og ikke mindst spændende. Det er som regel de projekter, der bliver bedst”.

Det er dog ikke alt ved jobbet, der er lige nemt. Hvis et energispareprojekt er tilskudsberettiget, varetager vi også ansøgningsprocessen, og det kan være både kompliceret og ressourcekrævende, men som Anders så fint beskriver det:

“Det handler virkelig om at holde tungen lige i munden, hvis man skal have et succesfuldt projekt. Og der er det jo fedt at sidde som projektleder og vide, at det er her, jeg virkelig kan hjælpe virksomhederne”, fortæller Anders.

Når ideer betaler sig

Anders hjælper mange forskellige typer virksomheder med at reducere deres energiforbrug – lige fra fødevarevirksomheder til stålproducenter. Det betyder også, at Anders konstant er på udkig efter nye typer projekter, hvilket førte ham og hans kollegaer til de fynske gartnerier. Her så de nemlig et potentiale for energieffektiviseringer grundet den enorme mængde energi, gartnerierne bruger på at opvarme drivhusene om vinteren.

“Lige nu har vi et samarbejde med et gartneri på Sydfyn om at sænke udgifterne på hans varmeregning ved at skifte deres gaskedel ud med en varmepumpe. Der var dog lidt tvivl, om hvorvidt man skulle give sig i kast med sådan et projekt, men da priserne på gas er steget med 700% de sidste tre måneder, kunne det ikke gå hurtigt nok med at få den varmepumpe op at køre. De så faktisk gerne at den var blevet installeret i går”, afslutter Anders, der med fem uddannelser i rygsækken nu har fundet det job og den virksomhed, der passer til ham.

Medarbejderportræt

Få grønne nyheder?

Indtast din e-mail nedenfor

Vil du vide mere?

Kontakt os