Nordic Green Solutions åbner kontor i Tyskland

Nyheder

Det er ikke kun i Danmark, at virksomhedernes interesse i rådgivning om grøn omstilling, energi- og ressourceoptimering er stor. Også syd for grænsen efterspørges der kompetencer, og dem vil vi i Nordic Green Solutions nu tilbyde med et kontor i Hamborg.

I spidsen for forretningen i Tyskland står Erich Børner, som har over 30 års erfaring fra det tyske marked. Han har senest arbejdet som Senior Commercial Advisor hos Udenrigsministeriet/Det Danske Generalkonsulat i Hamborg, hvor han bl.a. har hjulpet danske virksomheder med at få fodfæste på det tyske marked.

”Erich er godt klædt på til at skulle drive Nordic Green Solutions ekspansion i Tyskland. Han kommer med et stort netværk og kendskab til de tyske virksomheder samt den tyske kultur, hvilket er vigtigt for vores succes”, udtaler Johnny Ryser, adm. direktør hos Nordic Green Solutions.

Eksporteventyret i Tyskland starter dog ikke helt fra nul. Et samarbejde med Udenrigsministeriets Sustainable Industries Advisory (SIA) samt Generalkonsultatet i Hamborg har åbnet døren for projekter hos store, tyske fødevareproducenter. Samtidig er der masser af erfaring at trække på fra de danske virksomheder, som Nordic Green Solutions har rådgivet om grønne løsninger i over 15 år (tidligere under navnet Dansk Energirådgivning).

Fokus på rådgivning til de energitunge brancher

Lige som på det danske marked holder Nordic Green Solutions primært fokus på at hjælpe tyske virksomheder inden for produktion, fremstilling og forarbejdning med at opnå en mere bæredygtig, ressourceeffektiv og energirigtig forretning.

”Der findes mange energitunge virksomheder i brancher, som arbejder med f.eks. plast, metal, træ og fødevarer. For at de kan følge med både lovgivning, krav og tendenser inden for bæredygtighed og grøn omstilling, er det afgørende, at de bruger energi- og ressourcer så optimalt som overhovedet muligt – og samtidig kan dokumentere det i form at f.eks. et klimaregnskab”, udtaler Johnny Ryser, adm. direktør hos Nordic Green Solutions.

Allround grøn rådgivning af tekniske energi- og klimaeksperter

Hos Nordic Green Solutions har man en ambition om at kunne hjælpe virksomheder med deres grønne projekter lige fra start til slut. Det indebærer alt fra at kortlægge energiforbrug og klimaaftryk på virksomheds- eller produktniveau til at identificere konkrete optimeringsprojekter og realisere disse ved hjælp af projektledelse og målrettet teknisk rådgivning.

Centralt for Nordic Green Solutions tilgang til rådgivning er fokus på at være en troværdig og langsigtet samarbejdspartner for virksomheder. Her spiller rådgivningsvirksomhedens mange års erfaring fra forskellige brancher en stor rolle. Branchekendskab er nemlig et godt udgangspunkt for værdiskabende rådgivning.

”Uanset om virksomheden befinder sig i Danmark eller Tyskland, så er der nogle processer, teknologier, udfordringer og muligheder, som er typiske for den enkelte branche. Som rådgiver holder vi hele tiden øje med, hvad der rør sig både branchemæssigt og teknologisk, så vi altid kan tilbyde vores kunder den nyeste viden,” fortæller Johnny Ryser, adm. direktør hos Nordic Green Solutions.

Få grønne nyheder?

Indtast din e-mail nedenfor

Vil du vide mere?

Kontakt os