Landmand Mads Niær Kristensen

Case

Rådgivning

Mindre energiforbrug og bedre indeklima i svinestalde

I samarbejde med Nordic Green Solutions har landmand Mads Niær Kristensen isoleret sine svinestalde, så der bruges mindre energi og er skabt et bedre miljø for dyrene.

Hvert år producerer landmand Mads Niær Kristensen 40.000 smågrise.

For at vokse og trives er grisene helt afhængige af tilstrækkelig varme i farestaldene. I fire uger lever grisene i små huler. Disse huler er isoleret med måtter, som skal hjælpe med til at holde temperaturen på det rette niveau. Varmen i hulerne kommer fra særlige varmelamper.

»Hulerne har tidligere været isoleret med nogle måtter i hård gummi, men de var ikke så gode til at sprede varmen, som blev koncentreret meget lige under varmepæren. Nu har vi udskiftet alle disse måtter med en ny type energimåtte, som er meget bedre til at sprede varmen ud til smågrisene, og som er meget mere behagelige for grisene at ligge på. Det har både betydet en markant energibesparelse og et meget bedre miljø for grisene og deres trivsel,« siger Mads Niær Kristensen.

Da han stod over for investeringen i nye varmemåtter, kontaktede han Nordic Green Solutions, som han tidligere havde fået hjælp af ved udskiftning af et gammelt til et nyt halmfyr.

»Efter et godt samarbejde med Nordic Green Solutions om udskiftning af vores halmfyr var det oplagt at tage fat i Nordic Green Solutions igen for at finde ud af, om der kunne skaffes et tilskud ved at sælge energibesparelsen ved skiftet fra de gamle til de nye varmemåtter,« fortæller Mads Niær Kristensen.

Ud fra Nordic Green Solutions’ beregninger ville et tilskud give en tilbagebetalingstid på lidt over et år for varmemåtterne.

»Vi kan nu køre med meget færre varmelamper end tidligere. Vi har målt den månedlige energibesparelse til 4.000 kWh på grund af en meget kortere driftstid for varmelamperne. Hvor lamperne før skulle køre svarende til 14 dage, er det i dag kun nødvendigt, at de kører i 9 dage, så det svarer til cirka en tredjedel mindre elforbrug til varmelamperne,« siger Mads Niær Kristensen.

Nordic Green Solutions kommer med en meget professionel tilgang. Der er mange energiordninger at holde styr på, og de har den nødvendige viden, som sikrer, at vi får et godt tilskud til vores investering. Faktisk er vi blevet positivt overrasket, da tilskuddet faktisk endte med at blive større end først forventet. Så ingen tvivl om at vi gerne anbefaler Nordic Green Solutions til andre landmænd,« siger Mads Niær Kristensen.

»Med hjælp fra Nordic Green Solutions har vi fået lavet de nødvendige beregninger, som har givet et godt tilskud til investeringen og en kort tilbagebetalingstid. Det er dermed en rigtig god business case, hvor vi får mange års brug af måtterne, efter at investeringen er betalt,« siger landmand Mads Niær Kristensen.

Samarbejdet med Nordic Green Solutions resulterede i et mindre energiforbrug og bedre indeklima i landmand Mads Niær Kristensens svinestalde (arkivfoto)

Vil du også spare på energiudgifterne og opnå en grønnere drift?

Det er dyrt at bruge unødvendig energi – både for klimaet og din virksomheds økonomi. Læs mere om hvordan vi kan hjælpe dig med at lave en uvildig vurdering af din virksomheds optimeringspotentiale.

Book et møde

Vi sidder klar til at aftale et uforpligtende møde med dig, hvor du kan høre mere om vores tekniske og grønne tilgang.

Ring nu på (+45) 27 59 66 85
eller kbh@ngs.dk

Kristian Bloch-Hansen
Sales Engineer

Få grønne nyheder?

Indtast din e-mail nedenfor

Vil du vide mere?

Kontakt os