Troldtekt, NGS, Rokkedahl

Troldtekt

Case

Energiprojektet er lavet i samarbejde med Rokkedahl Energi.

Troldtekt har i mange år fokuseret på at reducere deres klimaaftryk og fremme en grønnere tilgang til produktudvikling og produktion. I den forbindelse har NGS fungeret som rådgivere for Troldtekt og samarbejdet om forskellige energioptimeringsprojekter.

Troldtekt, NGS, Rokkedahl Energi logoer
Troldtekt, NGS, Rokkedahl

Samarbejdet

I vores dialog med Troldtekt opstod ideen til dette projekt på grund af den betydelige mængde overskudsvarme, der blev udledt fra deres produktionsanlæg. Vi undersøgte mulighederne for at udnytte denne overskudsvarme, og det ledte os til at kontakte vores samarbejdspartner Rokkedahl Energi, som specialiserer sig i modstrømsvarmevekslere.

Dette markedssamarbejde førte til oprettelsen af energiprojektet.

Projekt og resultat

Implementeringen af varmeveksleren på tørrelinjen har været en betydelig succes for Troldtekt. Dette har resulteret i en imponerende energibesparelse på op til 30% på den del af tørrelinjen, som varmeveksleren er tilkoblet.

Varmeveksleren har gjort det muligt at genanvende tidligere spildt overskudsvarme, hvilket har reduceret Troldtekts flisforbrug og skabt betydelige årlige besparelser på tørreprocessen.

Fra et økonomisk perspektiv har implementeringen af varmeveksleren været yderst gavnlig. Det har ført til reduceret energiforbrug pr. produceret Troldtektplade og forventede besparelser på elomkostninger ved at optimere produktionsprocessen og kræve mindre energi til motorer og ventilatorer. Samlet set har dette projekt været en økonomisk og miljømæssig succes for Troldtekt.

Ønsker du også at reducere dine energiudgifterne og opnå en grønnere drift?

Unødvendigt energiforbrug er dyrt, både for miljøet og din virksomheds økonomi. Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at foretage en uafhængig vurdering af dit optimeringspotentiale.

Book et møde

Vi sidder klar til at aftale et uforpligtende møde med dig, hvor du kan høre mere om vores tekniske og grønne tilgang.

Ring nu på (+45) 23 83 30 41
eller rh@ngs.dk

Rasmus Haahr
Director Special Projects

Rasmus Haahr

Få grønne nyheder?

Indtast din e-mail nedenfor

Vil du vide mere?

Kontakt os