Afgiftsoptimering

Afgiftsoptimering

En grøn forretning behøver ikke at være en dyr forretning. Der kan være mange penge at spare, hvis du vel og mærke kender din virksomheds energiforbrug og -udgifter.

Det er altid godt at spare penge. Nogle gange er det nemmere at spare, end du lige tror. Du kan f.eks. udnytte din overskudsvarme; den behøver nemlig ikke at gå til spilde. Besparelsen kan være stor, selvom der kan være afgifter relateret til overskudsvarme, men det kræver den rette forståelse af afgiftsreglerne og mulighederne for lige netop din virksomhed og jeres energiforbrug.

Har du overblikket over afgiftsreglerne?

Der er mange penge at spare i at undgå fejl og forkert indberetning. Betaler du for lidt, kan SKAT opkræve afgifter med tilbagevirkende kraft, hvorimod du kan få godtgørelse fem år tilbage, hvis du har betalt for meget i afgift. Slip for al besværet og opkrævninger – og få styr på afgiftsoptimering med det samme.

De afgifter, din virksomhed betaler, dækker den energi, virksomheden bruger inden for el, gas og olie. For at afdække dine afgiftsforhold må du altså identificere dit forbrug fordelt på forbrugstyper og anvendelsesområder. Vi kan hjælpe dig med afgiftsoptimering, så det bliver nemmere og mere overskueligt for dig at spare udgifter til energi.

Book et møde

Vi sidder klar til at aftale et uforpligtende møde med dig, hvor du kan høre mere om vores tekniske og grønne tilgang.

Ring nu på (+45) 27 59 66 85
eller kbh@ngs.dk

Kristian Bloch-Hansen
Sales Engineer

Farvel til afgift ved salg af overskuds-varme

Indtil nu har salg af overskudsvarme været pålagt en afgift på 52,5 kr/GK svarende til ca. 18 øre pr. kWh. Men sådan er det ikke længere, hvis din overskudsvarme stammer fra anlæg baseret på fossile brændsler.

Alle virksomheder, med undtagelse af energiproducerende anlæg, har nu mulighed for at søge om at blive fritaget for afgiften. Det kræver en energigennemgang af det overskudsvarmeproducerende anlæg med henblik på at kortlægge, hvorvidt disse er energioptimale, samt hvilket potentiale der er for yderligere optimering. Gennemgangen skal verificeres af en godkendt verifikator.

Undtagelser

Hvis en energigennemgang viser potentiale for energieffektiviseringsprojekter med en simpel tilbagebetalingstid på under fem år, er virksomheden forpligtet til at realisere projektet for at slippe for afgiften.

OBS! Det er ikke muligt at få tilskud til etablering af anlæg med henblik på videresalg af overskudsvarme i modsætning til varmegenvindingsprojekter, der udnytter overskudsvarmen internt i produktionen. Afgiftsfritagelsen er gældende fra ansøgningstidspunktet uafhængig af behandlingstiden.

Få grønne nyheder?

Indtast din e-mail nedenfor

Vil du vide mere?

Kontakt os