Biomega

biomega®

Case

ESG-rapportering for biomega®

biomega® blev grundlagt i 2000 og har specialiseret sig inden for bioteknologi. Gennem mange års erfaring har virksomheden udviklet og patenteret en unik og kontinuerlig enzymatisk hydrolyseproces. Ved at genanvende råvarer fra laksefiletindustrien skaber de produkter af enestående kvalitet til fødevare- og sundhedsindustrien samt til dyrefoder.

biomegas® ønsker at opnå en sundere og mere bæredygtig verden. Deres vision er at have en positiv indflydelse på verden ved at fremme vitalitet og livskvalitet gennem deres produkter. Med dette formål for øje stræber de efter at gøre akvakulturindustrien mere bæredygtig gennem en cirkulær tilgang, hvor alle ressourcer udnyttes bedst muligt.

For at understøtte biomegas® bæredygtige rejse, har de valgt at få udarbejdet en ESG-rapport, hvor de bl.a. har udviklet deres indledende ESG-strategi for 2026, og etableret et fundament for fremtidige styringsprocesser, der sikrer, at ESG implementeres på tværs af hele organisationen.

Biomega

Projektet

ESG-rapporteringen har været et længe ventet initiativ hos biomega®. Desværre stødte de på udfordringer undervejs, hvilket forsinkede processen.
Derfor besluttede biomega®, at hvis de skulle sikre en vellykket rapportering, skulle de søge hjælp fra en ekstern partner. De havde behov for hjælp til at opbygge en struktur og få overblik over, hvor de skulle starte og hvordan de skulle gennemføre processen. Derfor valgte de Nordic Green Solutions til at bistå dem med at nå deres mål.

Hvorfor valgte biomega® NGS?

”Vi valgte jer, fordi I er en ’full-line-solution’. Vi starter med en ESG-rapport. Herefter kan vi begynde at dykke ned i detaljerne og understøtte ESG-rapporten med konkrete initiativer inden for energioptimering. Det vil sige, at når vi kommer til at skulle dokumentere nogle ting senere hen, så vil I også kunne hjælpe med at få lavet dokumentationen.”

Stig Petersen, CEO hos biomega®

Processen

Med Nordic Green Solution som partner kunne biomega® fokusere på indholdet i rapporten, mens ekspertisen og vejledningen fra Nordic Green Solutions sikrede, at processen blev håndteret effektivt. Sammen har vi defineret klar mål, identificerede relevante ESG-indikatorer og indsamlet de nødvendige data til rapporten.

“Vi har været meget imponeret over processen. Vi har bare kunnet læne os tilbage og fokusere på selve indholdet, mens hele projektet bare har kørt derudad.”

Stig Petersen, CEO hos biomega®

Det strategiske samarbejde betød, at biomega® fik den nødvendige ekspertise og støtte til at gennemføre ESG-rapporteringen på en struktureret og omfattede måde. Det hjalp med at sikre, at rapporten opfylder høje standarder og giver et dybdegående indblik i deres bæredygtighedsindsats.

Samarbejdet

”En af de ting, som var vigtige for os, var at finde nogle at samarbejde med, hvor kemien føltes rigtigt.

Under første møde blev processen beskrevet på en jordnær måde. Vi kunne se en klar vej foran os, som vi kunne forholde os til, uden at det blev for langhåret.

Som en virksomhed uden meget viden om ESG, men med mange ambitioner, har det været  fantastisk, at samarbejde med kompetente folk, der kunne guide os – endda med overskud og smil.”

Stig Petersen, CEO for biomega®

Resultatet

”Det har virkelig været en ’juhu-oplevelse for os, at lave en ESG-rapport. Vi er meget stolte af resultatet. Vi har fået lavet en flot rapport, som vi med stolthed viser frem på vores hjemmeside, samarbejdspartner, kunder osv. Og vi har fået super god respons på den!”

Denne case viser for mig, at vi ikke behøver at tro, at vi kan klare alt selv. Vi er ikke eksperter inden for dette område, så når vi ikke har ekspertisen selv, skal vi bruge en ekstern samarbejdspartner. Det er i sidste ende også billigere. Vi kunne have brugt et år på at lave en ESG-rapport, der ikke ville være halvt så god. Hele ESG-projektet har sammenlagt taget 8 uger. Det er gået så hurtigt og nemt.

Alt i alt har det bare været en god oplevelse.”

Stig Petersen, CEO for biomega®

Har du brug for hjælp til ESG-rapportering?

Det kan være svært at navigere rundt i alle regler og begreber, når man skal lave sin ESG-rapportering.

Har du brug for hjælp til at komme i gang med din ESG-rapport? Giv os et kald, så kan vi hjælpe dig med at komme godt fra start.

Hent vores gratis ESG-guide

Guide: ESG-rapportering

Du kan også hente vores gratis guide – ESG for virksomheder, hvor vi har forsøgt at give dig et overblik over hvad ESG er, hvad det skal indeholde og hvor du skal starte.

Book et møde

Vi sidder klar til at aftale et uforpligtende møde med dig, hvor du kan høre mere om vores tekniske og grønne tilgang.

Ring nu på (+45) 61 16 40 85
eller fnj@ngs.dk

Finn Nors Jensen
Area Sales Manager

finn nors

Få grønne nyheder?

Indtast din e-mail nedenfor

Vil du vide mere?

Kontakt os