Dobbelt væsentlighedsanalyse, bæredygtighed, LCA, klimaregnskab og meget mere.

ESG

ESG

(Environment, Social & Governance)

er en samlebetegnelse for faktorer, der anvendes til at evaluere en virksomheds bæredygtighedspræstationer.

ESG er analysemetode, der bruges til at evaluere virksomheders præstation ift. bæredygtigheder og socialt ansvar.

ESG-rapportering er et lovkrav, der rammer alle danske virksomheder over tid. Derfor skal alle virksomheder tage stilling til og arbejde aktivt med det. Jo før du kommer i gang, jo flere fordele kan du opnå hurtigere, som f.eks. øget interesse fra kunder og leverandører, bedre kreditvurdering, brand-værdi, innovation og effektivitet mm.

Hent vores gratis guide nedenfor, og bliv endnu klogere på hvad ESG er, og hvordan din virksomhed kommer bedst fra start med jeres rapportering. Her vil vi bl.a. fortælle mere om det nye CSR direktiv (CSRD), de nye rapporteringsstandarder (ESRS) og dobbelt væsentlighedsanalyse.

GUIDE:

Bliv klogere på ESG for virksomheder

Guide: ESG-rapportering
Læs guiden og bliv klogere på hvad det er og hvordan det rammer din virksomhed, hvad du skal være ekstra opmærksom på og hvordan du kommer godt fra start med din virksomheds ESG-rapport.

Hvordan rammer ESG din virksomhed?

Interesse fra kunder og leverandører

Interessen kan påvirkes af manglende ESG-rapportering, da store virksomheder skal rapportere miljøpåvirkninger og interessenter ønsker bæredygtige og ansvarlige samarbejdspartnere.

Kreditvurdering

ESG-rapportering kan styrke din virksomheds kreditværdighed i finanssektoren ved at dokumentere dens bæredygtighed. Samtidig giver en rapporten banken en bedre forståelse af risici og muligheder, hvilket kan øge lånefleksibiliteten.

Investorer

ESG-rapportering er vigtig for investorer, da det giver indsigt i virksomhedens bæredygtighed og påvirker dens finansielle præsentation og omdømme. Det kan også føre til en højere værdisætning af virksomheden.

Brand-værdi

Miljø- og bæredygtighedsinitiativer påvirker virksomhedens brand-værdi. Negativ opfattelse, kan føre til tab af kunder og omdømme, mens bæredygtighed kan være en fordel i en tid med stigende fokus på ansvarlighed.

Økonomisk gevinst

Bæredygtighed kan faktisk være en økonomisk fordelagtig strategi. Jo tidligere I begynder at reducere jeres CO2-udledning og energiforbrug, desto hurtigere vil I kunne opnå økonomiske besparelser.

Hvornår rammer ESG din virksomhed?

*Dette er de overordnede krav. Retningslinjerne kan være forskellige afhængig af den specifikke virksomhed og den sektor de tilhører.

1. januar 2024

Børsnoterede virksomheder (regnskabsklasse D) +500 ansatte

1. januar 2025

Børsnoterede virksomheder (regnskabsklasse C) +250 ansatte

1. januar 2026

Børsnoterede virksomheder (regnskabsklasse D) mindre end 250 ansatte

1. januar 2028

Tredjelandsvirksomheder med væsentlige aktiviteter i EU

Begreber du vil støde på i forbindelse med ESG-rapporteringen

CSRD

Corporate Sustainability Reporting Directive

Dette er en europæisk lovgivningsmæssig ramme, der har til formål at standardisere og styrke bæredygtighedsrapporteringen for virksomheder i EU. CSRD kræver, at virksomhederne kommunikerer deres mål, strategier og resultater på områder som menneskerettigheder, arbejdsforhold, miljøpåvirkning og økonomisk ansvarlighed.

ESRS

European Sustainability Reporting Standards

Dette er en samling af standarder og retningslinjer designet til at guide virksomheder i bæredygtighedsrapporteringen, så der etableres en mere ensartet og sammenlignelig tilgang til rapporteringen. Standarderne adresserer forskellige indenfor miljømæssige, sociale og governance-aspekter (ESG)

Dobbelt væsentlighedsanalyse

Dobbelt væsentlighed indebærer grundlæggende, at virksomheden skal evaluere bæredygtighedsrelaterede emner. Det kan f.eks. være emner som klimaforandringer. Hvordan kan klimaforandringer påvirke virksomheden? Og hvordan kan virksomheden selv påvirke klimaforandringer?
Læs mere her >

3 gode råd til at komme i gang

1: Start så tidligt som muligt

så I har tilstrækkelig tid til at sætte det hele op, inden revisor skal involveres til gennemgang.

2: Udfør en dobbelt væsentlighedsanalyse

for at skabe sig et overblik og identificere de mest kritiske ESG-områder for jeres virksomhed, kan det være en fordel, at udføre en dobbelt væsentlighedsanalyse.

3: Begynd med et par områder først

og byg gradvist op derfra. Prioriter de identificerede områder, og fokuser på at etablere klare KPI’er, processer og rapporteringsmetoder for de mest væsentlige områder først.

Biomega

CASE:

ESG-rapportering for biomega®

Gennem et stærkt og strategisk samarbejde er biomega® lykkedes med at fuldføre deres rapport på en imponerende kort tidshorisont på kun 8 uger.

Har du brug for hjælp til ESG-rapportering?

Det kan virke som en uoverskuelig opgave, når man skal navigere gennem begreberne og finde ud af, hvordan ens virksomhed skal komme i gang med rapporteringen.

Hos NGS kan vi hjælpe din virksomhed med at komme godt fra start og ikke mindst med at komme i mål med jeres ESG-rapport.

Book et møde

Vi sidder klar til at aftale et uforpligtende møde med dig, hvor du kan høre mere om vores tekniske og grønne tilgang.

Ring nu på (+45) 28 11 15 36
eller jet@ngs.dk

Jens Thomsen
Senior Consultant – Sustainability Solutions

Få grønne nyheder?

Indtast din e-mail nedenfor

Vil du vide mere?

Kontakt os