Dobbelt væsentlighedsanalyse, bæredygtighed, LCA, klimaregnskab og meget mere.

Dobbelt væsentlighedsanalyse

ESRS-emner

European Sustainability Reporting Standards (ESRS) er en samling af standarder og retningslinjer designet til at guide virksomheder i bæredygtighedsrapporteringen, så der etableres en mere ensartet og sammenlignelig tilgang til rapporteringen. Standarderne adresserer forskellige indenfor miljømæssige, sociale og governance-aspekter (også kaldet ESG)

Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en europæisk lovgivningsmæssig ramme, der har til formål at standardisere og styrke bæredygtighedsrapporteringen for virksomheder i EU. Dette kan bl.a. sikres ved at virksomhederne rapportere på forskellige ESRS-emner.

CSRD pålægger virksomheder at dykke dybere ned i bæredygtighedsrelaterede emner og vurdere dem fra følgende perspektiver:

Din virksomheds påvirkning af ESRS-emnet

Med denne analyse kan din virksomhed selv bestemme, hvilke bæredygtighedsaspekter der er mest relevante for virksomheden, og som derfor skal fremhæves i rapporteringen. Det er dog værd at bemærke, at de nye ESRS-standarder kræver klar og transperant dokumentation af, hvordan denne dobbelte væsentlighedsanalyse er udført.

  • Negative påvirkninger: her vurderes omfang, vægt og mulighed for at afbøde effekten.
  • Positive påvirkninger: her vurderes omfang, vægt og sandsynligheden for at få en positiv effekt.

ESRS påvirkning af din virksomhed

Denne del fokuserer på, hvordan bæredygtighedsrelaterede emner kan have en indflydelse på din virksomheds drift, økonomi og/eller omdømme (finansiel væsentlighed)

  • Finansiel effekt af risici og muligheder der udspringer af bæredygtighed
  • Pengestrømme
  • Øger/reduceret indtjening
  • Nye markeder – når det har en forudsigelig finansiel effekt

Med denne analyse kan din virksomhed selv bestemme, hvilke bæredygtighedsaspekter der er mest relevante for virksomheden, og som derfor skal fremhæves i rapporteringen. Det er dog værd at bemærke, at de nye ESRS-standarder kræver klar og transperant dokumentation af, hvordan denne dobbelte væsentlighedsanalyse er udført.

Har du brug for hjælp til at komme i gang med jeres dobbelt væsentlighedsanalyse?

Gennemførelsen af en dobbelt væsentlighedsanalyse kræver tid, ressourcer og engagement fra virksomhedens side. Det er vigtigt at sikre, at resultaterne af analysen følges op med konkrete handlinger og integreres i virksomhedens strategi og drift.

Skal du bruge værdifuld ekspertise og ressourcer til at komme i mål med din virksomheds dobbeltvæsentlighedsanalyse? Så giv os endelig et kald.

Vores eksperter kan hjælpe din virksomhed med at indsamle og analysere de nødvendige data for at vurdere både intern og ekstern påvirkning af forskellige bæredygtighedsaspekter.

Efter identificeringen af væsentlige aspekter, kan vi også hjælpe med at udvikle konkrete handlingsplaner, som kan være med til at forbedre din virksomheds bæredygtighedspræsentationer og arbejde mod positive forandringer.

Book et møde

Vi sidder klar til at aftale et uforpligtende møde med dig, hvor du kan høre mere om vores tekniske og grønne tilgang.

Ring nu på (+45) 28 11 15 36
eller jet@ngs.dk

Jens Thomsen
Senior Consultant – Sustainability Solutions

Få grønne nyheder?

Indtast din e-mail nedenfor

Vil du vide mere?

Kontakt os