Hotel Viking - Aqua Spa & Wellness

Case

Hotel Viking – Aqua Spa & Wellness, som ligger i udkanten af Sæby, råder bl.a. over 72 værelser, inde- og udendørsfaciliteter samt stort spa og saltvandsbassin.

Udskiftning til LED, udnyttelse af energi i afkastluft og mulighed for at lukke for varmen i værelsesfløjene er blot nogle af de tiltag, der potentielt kan give Hotel Viking en samlet energibesparelse på 107.000 kWh/år, hvilket svarer til en reduktion af deres totale energiforbrug på 13 %.

Gennem samarbejdet med Nordic Green Solutions har Hotel Viking fået kortlagt relevante energibesparende løsninger samt fået kendskab til de klimamæssige aspekter af virksomhedens aktiviteter. Ved at fokusere på miljøvenlige løsninger har Hotel Viking gjort sig en investering, som uden tvivl betaler sig, da de kan nedsætte både energiforbruget og deres brug af ressourcer.

Hotel Viking har Danmarks næststørste spa- og wellnessområde på hele 2.700 m2 og med stigende energipriser samt større fokus på at skabe bæredygtige virksomheder, har Hotel Viking ikke tøvet med at være en del af denne udvikling. Den største drivkraft bag at få foretaget et energisyn var ønsket fra Hotel Viking om at blive miljøcertificeret. Efter at have undersøgt hvilke virksomheder, der kunne tilbyde netop dette, faldt valget på Nordic Green Solutions.

“Primært virkede det til, at energisyn var større hos NGS, end de andre virksomheder jeg kiggede på. Da jeg så tog kontakt til NGS, fortalte de også om muligheden for at få lavet et klimaregnskab, hvilket bestemt også var relevant for os” udtaler Maria Guldhammer.

Maria Guldhammer fortæller videre, hvordan klimaregnskabet har været af stor relevans for virksomheden og deres medarbejdere, da det har givet en større forståelse for, hvad energien bliver brugt til, hvad den koster, samt hvad den består af. Med udarbejdelsen af klimaregnskabet er Hotel Viking på forkant med de krav, der eksisterer fra både klimabevidste kunder og den fremtidige lovgivning, der forskriver, at virksomheder skal kunne rapportere om deres CO2e- udledning.

Igennem energisynet er energiforbruget blevet kortlagt og analyseret med henblik på at finde de mest rentable energibesparelser for Hotel Viking. 

Hotel Viking beskriver samarbejdet med Nordic Green Solutions som værende meget professionelt og med en god forståelse for, hvad Hotel Viking havde behov for.

“Vi mødtes med NGS en dag og snakkede om alle de punkter, der kunne være i forbindelse med at blive miljøcertificeret, samt gennemgik hvad energisynet ville kræve. Det var tydeligt, de havde en klar forståelse for, hvad vi var interesseret i og havde brug for,” fortæller Maria Guldhammer.

Har din virksomhed brug for et energisyn?

Læs mere om energisyn og om hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med at få indblik i og værktøjer til at spare energi.

Book et møde

Vi sidder klar til at aftale et uforpligtende møde med dig, hvor du kan høre mere om vores tekniske og grønne tilgang.

Ring nu på (+45) 61 16 40 85
eller fnj@ngs.dk

Finn Nors Jensen
Area Sales Manager

finn nors

Få grønne nyheder?

Indtast din e-mail nedenfor

Vil du vide mere?

Kontakt os