Hydrema Produktion

Case

Udskiftning af forsyningsanlæg

Hydrema Produktion A/S er en del af koncernen Hydrema Group A/S, som udvikler, producerer og markedsfører entreprenørmaskiner. På fabrikken i Støvring, hvor Hydrema Produktion A/S holder til, leverede en gammel, ikke-kondenserende gaskedel rumvarme til virksomheden. Grundet kedlens alder og ineffektivitet ønskede Hydrema Produktion A/S at energioptimere forsyningsanlægget.

”Vi oplevede en god kemi med rådgiverne fra NGS, som var engagerede i projektet. De sørgede for at få os godt igennem alle faserne i ansøgningsprocessen om tilskud fra Energistyrelsens erhvervspulje. Vi er godt tilfredse med projektet og har derfor også valgt at fortsætte samarbejdet med NGS omkring andre energispareprojekter.”

– Jørgen Skovlund, teamleder teknisk afdeling, Hydrema Produktion A/S

Projektet

Efter beregninger og tilbud fra leverandører blev der fundet frem til, at den rette løsning for Hydrema Produktion A/S var at udskifte den ikke-kondenserende gaskedel fra 1980’erne med to nye, kondenserende gaskedler. De to nye gaskedler er kaskadekoblede for at ramme det optimale driftspunkt alt efter behovet.

Med de to nye gaskedler har Hydrema Produktion A/S opnået større driftssikkerhed og samtidig reduceret energiforbruget med 209.446 kWh årligt. Energibesparelsen giver i sig selv økonomiske fordele, men den sænker også fabrikkens årlige CO2-udledning med 42,7 tons.

I forbindelse med projektet stod Nordic Green Solutions for at søge tilskud fra Energistyrelsens erhvervspulje. Dermed fik Hydrema Produktion A/S dækket 30 % af investeringen i de nye gaskedler med støttekroner fra erhvervspuljen, hvilket gjorde energioptimeringen til en god business case.

Projektets resultater

  • To nye, energieffektive gaskedler
  • Større driftssikkerhed
  • Reduceret det årlige energiforbrug med 209.446 kWh
  • Reduceret den årlige CO2-udledning med 42,7 tons.
  • Tilskud fra Energistyrelsens erhvervspulje på 30 % af investeringen

Få et grønnere og mindre energiforbrug

Få hjælp til at optimere energiforbruget, så du kan spare på energiudgifterne og opnå en grønnere drift.

Book et møde

Vi sidder klar til at aftale et uforpligtende møde med dig, hvor du kan høre mere om vores tekniske og grønne tilgang.

Ring nu på (+45) 27 59 66 85
eller kbh@ngs.dk

Kristian Bloch-Hansen
Sales Engineer

Få grønne nyheder?

Indtast din e-mail nedenfor

Vil du vide mere?

Kontakt os