Ib Andresen Industri

Case

Fremstilling

Energisyn,
besparelser
og grøn strøm

Efter et energisyn igangsætter stålvirksomheden Ib Andresen Industri nu et projekt med konvertering fra gas til varmepumper, der kan udnytte grøn strøm – med hjælp fra Nordic Green Solutions.

 

Ib Andresen Industri er en af Danmarks førende stålbearbejdningsvirksomheder med et årlig energiforbrug på 14.300 MWh, som går til bearbejdning af op mod 500.000 ton stål.

Virksomheden er omfattet af kravet om energisyn hvert 4. år, og senest er dette energisyn udført af Nordic Green Solutions.

»Vi valgte Nordic Green Solutions i konkurrence med flere andre udbydere, fordi vi oplevede deres tilbud som gennemarbejdet og til en konkurrencedygtig pris. Den personlige kemi var også god, og det er vigtig i en samarbejdsproces,« siger Martin Helle, Project & Facility Manager hos Ib Andresen Industri.

Energisynet bekræftede mange af de vurderinger, som Ib Andresen Industri selv havde om sit energiforbrug.

»Ud over at energisynsrapporten lever op til alle de formelle krav, er vi blevet bestyrket i, at der er bestemte områder, hvor vi kan forbedre os, når det gælder vores energiforbrug. Nu har vi bedt Nordic Green Solutions hjælpe os med at realisere foreløbig et af de fire forslag til besparelser og mere grøn energi, som de kom med i rapporten. Vi skal have konverteret gasvarme til eldrevne varmepumper. Det vil medføre både energibesparelser og muligheden for at varme op med grøn strøm« siger Martin Helle.

For Ib Andresen Industri og virksomhedens kunder er bæredygtighed et stadig vigtigere parameter.

»Alle virksomheder skal være mere bæredygtige fremover. Det skal vi, og det skal vores kunder. Som underleverandører skal vi hjælpe vores kunder med at blive mere bæredygtige, og det kan vi blandt andet gøre med nye energibesparende tiltag og ved at konvertere til grønne energiformer,« siger Martin Helle.

Han fremhæver også, at Nordic Green Solutions ikke har prøvet at oversælge potentielle besparelser.

»Processen har været nøgtern og saglig hele vejen igennem, uden at der er blevet skabt overdrevne forventninger, som efterfølgende ikke har holdt vand. Nordic Green Solutions har en meget professionel tilgang, som vi godt kan lide,« siger Martin Helle.

Ud over at hjælpe med ansøgning om tilskud til nye energibesparende investeringer tilbyder Nordic Green Solutions også at indhente tilbud fra leverandører på de konkrete tekniske løsninger, som kunderne herefter kan vælge imellem.

Næste energispareprojekter kan blive konvertering til LED-belysning og optimering af kompressorer til trykluft.

»Vi kan anbefale Nordic Green Solutions – når det gælder både energisyn og energispareprojekter. Vi kan godt lide deres tilgang til tingene, som giver os en tryghed for at vi nok skal opnå reelle besparelser, og vi ser også frem til et tilskud på op til 30 procent af vores investering, som jo er med til at forkorte tilbagebetalingstiden, så vi kommer ned under vores grænse for tilbagebetaling på højst fem år. Jeg kan sagtens forestille mig, at vi vil anvende Nordic Green Solutions til fremtidige energiprojekter,« siger Martin Helle.

Har din virksomhed brug for et energisyn?

Læs mere om energisyn og om hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med at få indblik i og værktøjer til at spare energi.

Book et møde

Vi sidder klar til at aftale et uforpligtende møde med dig, hvor du kan høre mere om vores tekniske og grønne tilgang.

Ring nu på (+45) 61 16 40 85
eller fnj@ngs.dk

Finn Nors Jensen
Area Sales Manager

finn nors

Få grønne nyheder?

Indtast din e-mail nedenfor

Vil du vide mere?

Kontakt os