Energisyn

Nye lovkrav for energisyn og energiledelse - EU's energieffektivitetsdirektiv (EED)

Nyheder

Er du opdateret på de nye regler indenfor energisyn og energiledelse, og hvordan det kommer til at påvirke din virksomhed?

Den nye lovgivning, vedtaget den 13. september 2023, har indført regler om energisyn og energiledelse, der kan have betydelig indvirkning på din virksomhed.

Hvad betyder de nye regler for din virksomhed?

  1. Virksomheder med et årligt energiforbrug på 85 TJ (23,61 GWh) eller derover de sidste tre år, skal implementere certificeret energiledelse.
  2. Virksomheder med et årligt energiforbrug på 10-85 TJ (2,78-23,61 GWh) eller derover de sidste tre år, skal gennemføre et energisyn.
  3. Virksomheder med et årligt energiforbrug på mindre end 10 TJ (2,78 GWh) er ikke længere omfattet af krav om energisyn.

Vores råd: Forhold dig til reglerne nu

Med lovgivningen på plads er det afgørende at handle hurtigt for at overholde de nye krav og samtidig høste fordelene.

Hent din gratis guide

Vi har lavet en gratis guide, som giver dig et overblik over de nye lovkrav, hvilke virksomheder der bliver påvirket af det og ikke mindst hvordan din virksomhed skal forholde sig til reglerne. Guiden er ganske gratis – hent den i dag og imødekom de nye lovkrav.

Guide: Energisyn/klimasyn og energiledelse

1. Implementer energiledelse eller gennemfør energisyn nu

Allerede nu kan du begynde at implementere energiledelse eller gennemføre et energisyn. Dette giver dig ikke kun mulighed for at overholde lovgivningen i god tid, men det kan også afsløre optimeringsmuligheder i din virksomhed, der kan føre til betydelige økonomiske besparelser.

2. Søg om tilskud fra Erhvervspuljen

Vi kan hjælpe dig med at søge om tilskud fra Erhvervspuljen til dine energieffektivitetsprojekter. Dette kan yderligere lette økonomiske byrder og skabe en win-win-situation for din virksomhed.

3. Positioner din virksomhed for fremtiden

Bæredygtighed er ikke kun et lovmæssigt krav, men også en forventning fra kunder og medarbejdere. Ved at handle nu kan du placere din virksomhed som en frontløber inden for bæredygtighed og opfylde de voksende krav fra interessenter.

4. Overvej fremrykning af energi­synet

Hvis dit energiforbrug overstiger 23,61 GWh, kan det være fordelagtigt at fremrykke det nuværende energisyn. Dette vil give mere tid til implementering af energiledelse under de nye regler og sikre, at din virksomhed forbliver i overensstemmelse med lovgivningen.

Erhvervspuljen er klar til at støtte din virksomhed på vejen mod energieffektivitet. Vil du vide mere? Læs om energitilskud her eller kontakt os for en uforpligtende samtale. Lad os sammen gøre din virksomhed grønnere og mere omkostningseffektiv!

Energisyn Klima

Få grønne nyheder?

Indtast din e-mail nedenfor

Vil du vide mere?

Kontakt os