Klimaregnskab

Science Based Targets er også relevant for SMV’er

Nyheder

Science Based Targets initiative (SBTi) er et FN-partnerskab, som hjælper virksomheder med at sikre, at deres klimamål lever op til Paris-aftalens mål om max. 1,5 graders temperaturstigning. Selvom SBTi er relevant for SMV’erne i Danmark, er det primært landets store virksomheder, som har tilsluttet sig initiativet. Derfor kan du her læse om, hvorfor du som SMV også bør overveje at forpligtige dig til SBTi.

Hvad indebærer Science Based Targets initiative?

FN-partnerskabet SBTi gør det muligt for virksomheder at forpligtige sig til at nedbringe CO2-udledningen i overensstemmelse med den globale Paris-aftale. I praksis betyder det, at SBTi-godkendte virksomheder skal sætte mål for reduktion af deres klimapåvirkning og rapportere om fremskridt ved hjælp af et årligt klimaregnskab.

SMV’ernes ansøgningsproces er mere simpel 

Mens større virksomheder (+500 ansatte) skal gennem en valideringsproces foretaget af SBTi, kan SMV’er undlade de indledende faser og i stedet gå direkte til at sætte mål for Scope 1 og 2 udledninger. Målet er som udgangspunkt, at virksomheden skal reducere CO2-udledningen på Scope 1 og 2 med 50 % (1,5 ºC) i 2030 med udgangspunkt i et givent baseline år.

Hvad får SMVer ud af at anvende Science Based Targets?

Der er flere gode grunde til, at SMV’erne også bør overveje at forpligtige sig til de ambitiøse klimamål.

  1. Flere store virksomheder har allerede forpligtiget sig til SBTi-målene, og det kommer i sidste ende også til at have betydning for SMV’erne, som er underleverandører, da de indirekte skal bidrage til de større virksomheders målopfyldelse. Hvis din SMV opfylder SBTi-kravene, er det nemt at levere den rette dokumentation på din virksomheds grønne indsats til de større virksomheder, hvilket kan blive et krav i fremtiden.
  2. I forlængelse af ovenstående fordel, så skaber det troværdighed, at din virksomheds klimamål er verificeret af en uvildig tredjepart. En troværdig bæredygtighedsprofil er vigtig for din virksomheds konkurrenceevne.
  3. For at blive godkendt til SBTi skal du sætte mål for reduktion af din virksomheds klimapåvirkning og rapportere om fremskridt ved hjælp af et årligt klimaregnskab. Disse initiativer kan for alvor sætte skub i din virksomheds grønne omstilling.

Hvordan bliver din SMV SBTi-godkendt?

Du ansøger om at forpligtige dig til SBTi via en online ansøgningsformular her.

Har du brug for hjælp til ansøgningen – eller til at opfylde din virksomheds grønne ambitioner – står vores rådgiverteam klar til at hjælpe dig i mål. Kontakt os for en uforpligtende snak.

Klima

Få grønne nyheder?

Indtast din e-mail nedenfor

Vil du vide mere?

Kontakt os