Titan Wind

Case

Rådgivning

Udskiftning af gaskedler hurtigt betalt hjem.

To store, gamle gaskedler er udskiftet til fire nye, mindre gaskedler hos Titan Wind. Det har givet store energibesparelser og en meget kort tilbagebetalingstid.

Titan Wind fremstiller tårne til vindmøller og har i mange år brugt gaskedler til både rumopvarmning og opvarmning af varmt vand.

Men efterhånden var gaskedlerne blevet meget gamle og ineffektive.

»Vi kunne se, at vores gasregning blev større og større. Den ældste af gaskedlerne var helt tilbage fra 1969 og den anden var fra 1980erne, så de var til sidst meget slidte og ikke spor effektive sammenlignet med, hvad nye kedler kan yde,« fortæller Erling Mathiasen, Maintenance & HSE Manager hos Titan Wind.

Efter at have undersøgt alternativer som fjernvarme og solvarme besluttede Titan Wind at investere i nye effektive gaskedler. Løsningen blev fire mindre gaskedler, som medfører en årlig besparelse på ca. 350.000 kr. på udgifterne til naturgas, hvilket svarer til cirka en tredjedel af investeringen i de nye kedler og giver en tilbagebetalingstid på godt to år.

»Nordic Green Solutions har hjulpet os med både den tekniske løsning og med at hente et økonomisk tilskud til investeringen ved at sælge den store energibesparelse, vi har fået,« siger Erling Mathiasen.
Samtidig fortrænger de fire nye gaskedler ca. 150 ton CO2 pr. år, så varmeproduktionen hos Titan Wind er blevet meget mere grøn.

»Vi er glade for at kunne sige, at vi udleder mindre CO2, og vi har oveni fået nogle nye og meget driftssikre gaskedler. Faktisk er temperaturen fra kedlerne så lav, at vi også kan nedlægge vores gamle skorsten. Vi kan overvåge kedlerne online via vores CTS-program, som giver alarmer, hvis der sker noget, vi skal være opmærksomme på. Så der har været flere gevinster med de nye kedler,« siger Erling Mathiasen.

»Nordic Green Solutions er yderst kompetente, og det har gjort projektet med de nye kedler meget nemt for os. Vi kunne måske godt have kørt projektet selv, men det ville have taget al for meget tid i forhold til vores andre, daglige opgaver. Nordic Green Solutions har været en god sparringpartner hele vejen igennem, og vi vil gerne bruge dem igen næste gang, vi skal i gang med et energiprojekt,« siger Erling Mathiasen, Maintenance & HSE Manager hos Titan Wind

Vil du også spare på energiudgifterne og opnå en grønnere drift?

Det er dyrt at bruge unødvendig energi – både for klimaet og din virksomheds økonomi. Læs mere om hvordan vi kan hjælpe dig med at lave en uvildig vurdering af din virksomheds optimeringspotentiale.

Book et møde

Vi sidder klar til at aftale et uforpligtende møde med dig, hvor du kan høre mere om vores tekniske og grønne tilgang.

Ring nu på (+45) 27 59 66 85
eller kbh@ngs.dk

Kristian Bloch-Hansen
Sales Engineer

Få grønne nyheder?

Indtast din e-mail nedenfor

Vil du vide mere?

Kontakt os